Genel

2023 VIRTUS Global Oyunlarda Tarihi Altın Madalya Ebru Acer ve Sümeyra Türk’ten Geldi

Vichy’de gerçekleşen 2023 VIRTUS Global Oyunlarında son günde Masa Tenisi branşında kadın çiftlerde Ebru Acer ve Sümeyra Türk Altın Madalya kazandı.

İlk turu bye geçen millilerimiz, İkinci turda Polonya’yı 2-0 yenen Ebru Acer ve Sümeyra Türk, Yarı finalde ev sahibi Fransa’yı 2-0 yenmiş, Finalde ise Japonya’yı 2-1 yenerek Tarihinde ilk defa Dünya Global Oyunları şampiyonu olmuştur.

Global Oyunlarının son gününde de Altın Madalya kazanarak İstiklal Marşımızı okutan sporcularımız ile gurur duyduğunu belirten Başkan Birol Aydın, “Kadın çiftler yarışında Altın Madalya kazanan Ebru Acer ve Sümeyra Türk’ü tebrik ediyorum. Birçok kez bayrağımızın göklerde dalgalanmasını sağlayan ve İstiklal Marşımızı tüm dünyaya dinleten Özel Sporcularımız ile gurur duyuyorum. Desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Gençlik ve Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak’a şükranlarımı sunuyorum. Şimdiki hedefimiz 2024 Paris Paralimpik Oyunlarında da ülkemizi gururla temsil etmek ve madalyalar kazanmaktır.” dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu