Genel

Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda Mücadele Eden Özel Sporcular Yurda Döndü!

İstanbul Havalimanı VIP Terminali’ne gelen sporcuları Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu (TÖSSFED) yöneticileri ve sporcuların yakınları karşıladı.

Karşılamada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Federasyon Başkanı Birol Aydın, sporcuların büyük başarıya imza attığını söyledi.

“Özel Sporcular, Cumhuriyet tarihinde kazanılmayan madalyaları bugün ülkeye getirdi.” ifadesini kullanan Aydın,  değerlendirmelerde bulundu:

” Özel çocuk denildiği zaman, Şırnak’taki bir özel çocuk annesinin, bu gibi çocukların neler başarabileceğini gördü. Bir zihinsel engelli çocuğun neler başarabildiğini göstermek istedik. Bugün Aysel Önder, Ebru Acer, Esra Bayrak, Fatma Damla Altın’ın sporla nasıl engeller aştığını gösterdik. Özel sporcular, Cumhuriyet tarihindeki ilk madalyaları getirerek bütün özel sporculara örnek oldu. Aysel Önder orada rekor kırdı. Bütün dünya, bir özel çocuğu ayakta alkışladı.”

Özel çocuklarla çalışmanın “uzun bir yol” olduğunu vurgulayan Aydın, “Bu yol sabır ister, sevgi ister, yürek ister. Bu çocuklar, imkan verildiğinde neler yapabileceklerini gösterdik.” dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu