Genel

Ebrar Keskin’den Paris Paralimpik Oyunları Kotası!

 

Ebrar Keskin’den Paris 2024 Paralimpik Oyunları Kotası!

Özel Sporcu Ebrar Keskin, Paris 2024 Paralimpik Oyunlarına Para Atletizm Kadınlar Gülle Atma branşında Kota kazandı.  Ebrar Keskin,   2024 yılında İsveç Uppsala’da yapılan VİRTÜS Avrupa Atletizm Şampiyonasında Kadınlar Gülle Atma dalında birinci olarak Avrupa Şampiyonu oldu ve  Paris 2024  Paralimpik Oyunlarına kota hakkı elde eden en genç özel sporcularımızdan biri oldu. Ebrar Keskin Paris 2024 Paralimpik Oyunları için Ülkemize Yedinci Kotayı kazandırmış oldu

Avrupa Şampiyonu Özel Sporcu Ebrar Keskin’i Kısaca Tanıyalım!

Ebrar Keskin 2007 doğumludur. İlk , Orta ve Lise tahsislini Ankara’da tamamladı. Spor hayatına Ankara’da başladı.
Dah sonra Gülle Atma branşında Şimdiki Antrenörü Sevda Kalkan ile çalışmaya başladı. İlk katıldığı Uluslararasi Grand Prix Turnuvasında İtalaya jesolada 3’üncü olmuştur.

Kariyerinin ilk yılında 2023 IPC Dünya Para Atletizm Şampiyonasına  katılan en genç sporcu olmuş ve ilk 12 içinde yer almıştır.

2024 Yılı sezonu Türkiye rekoru ile açmış ve Haziran 2024 tarihinde İsveç Uppsala’da yapılan VIRTUS Büyükler Avrupa Atletizm Şampiyonasında birinci olarak Avrupa Şampiyonu olmuştur.

Federasyon Başkanı Birol Aydın, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu olarak , Ülkemize ve TOSSFED Ailemize İkinci defa Olimpiyat gururu yaşatan  ve Tarihi Kotayı kazandıran,  Avrupa Şampiyonu Genç Sporcumuz Ebrar Keskin ve Antrenörü Sevda Kalkan’ı  tebrik ediyor, “28 Ağustos – 8 Eylül 2024 tarihleri arasında Fransa – Paris’te yapılacak olan 2024 Paris Olimpiyat ve Paralimpik Oyunlarında başarılar diliyorum.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu