Genel

Özel Sporcu Eda Yıldırım Paris 2024 Paralimpik Oyunları kotası aldı

Federasyonumuz Para Atletizm Sporcu havuzunda yer alan, Milli Sporcumuz Eda Yıldırım,  2024 IPC Yüksek Performansından Özel Sporcular Kadınlar Atletizm F20  Gülle Atma dalında  Paris 2024 Paralimpik Oyunları’na kota alma başarısı gösterdi.

Başkan Birol Aydın; Özel Sporcular Kota Rekorları Kırıyor!

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın, yaptığı açıklamada; Bildiğiniz gibi Özel Sporcularımız Rekorları alt üst ettiler, Para Masa Tenisi branşında ilk Kotamızı 2023 Yılında Ebru Acer ile almıştık, 2024 yılında ise  Para Atletizm branşında Aysel Önder Japonya Kobe’de Kota hakkı elde etti, daha sonra  Fatma Damla Altın, Esra Bayrak, Ebrar Keskin, Reyhan Taşdelen ve  Muhammet Atıcı’da kota kazanarak Paris 2024 Paralimpik Oyunlarına 7 Özel Sporcumuz katılım hakkı elde etmişti.

Bugün IPC’den gelen haber ile Özel Sporcumuz Eda Yıldırım’da Kota kazanmış oldu. Ben Özel Sporcumuz Eda Yıldırım’ı , Antrenörü Sinem Yıldırım’ı ve Yüksek Performans Direktörümüz Aytunç Göz’ü tebrik ediyorum.

Özel Sporcularımız 8 Kota ile  28 Ağustos- 8 Eylül 2024 tarihleri arasında 2024 Paris Paralimpik Oyunlarında Ülkemizi temsil edecekler, bu sefer Ülkemize Yüz Yılın Madalya veya Madalyalarını kazandıracağız İnşallah.  Şimdiden tüm Özel Anne ve Babalarımızın, TÖSSFED Ailemizin  Dualarını bekleriz’ dedi.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu