Genel

Özel Sporcu Fatma Damla Altın Dünya 3’üncüsü!

Özel Sporcu Fatma Damla Altın Dünya 3’üncüsü!

Japonya Kobe’de düzenlenen Dünya Para Atletizm Şampiyonasının ilk gününde T20 kadınlar uzun atlama kategorisinde piste çıkan Özel Sporcu Fatma Damla Altın, 5.43 m’lik atlayışıyla bronz madalya kazanarak Dünya Üçüncüsü oldu.
Aynı Şampiyonada yarışan genç sporcu Reyhan Taşdelen 5.42’lik derecesi ile Paris Paralimpik Oyunları A barajını geçerek Dünya beşincisi oldu.

Başkan Birol Aydın,”Tarihi Madalya Kazandık!
Federasyon Başkanı Birol Aydın yaptığı açıklamada ;” Fatma Damla Altın ile tarihi bir madalya kazandık. Fatma Damla Altın , Virtüs Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında madalyalar kazanmış, Rekorlar kırmıştı. Tek eksiği IPC Paralimpik Dünya Şampiyonası madalya kazanmaktı. Bugün Kobe’de Uzun Atlama dalında 5.43 m atlayarak tarihi bir başarı gösterip, Dünya Üçüncüsü oldu. Para Atletizm Dünya Şampiyonasında Ülkemize ilk madalyayı kazandırmış oldu. Özel Sporcumuz Fatma Damla Altın’ı , Milli Takım Antrenörümüz Aytunç Göz’ü, Kafile Başkanı Ensar Kurt’u ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Daha 17 yaşında Büyükler Dünya Şampiyonasında 5.42 m atlayarak Türkiye Rekoru kıran ve Dünya beşincisi olan Reyhan Taşdelen’i tebrik ediyorum.
Şampiyonada Ülkemizi temsil edecek özel sporcularımıza ve milli takımımıza başarılar diliyorum.

Ayrıca bizlere destek veren her zaman yanımızda olan  Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’a, Gençlik Ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Osman Aşkın BAK’a, Gençlik Ve Spor Bakan Yardımcımız Sayın Hamza YERLİKAYA’ya,  Nagoya Başkonsolosu Sayın Damla GÜMÜŞKAYA’ya desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.”dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu