Genel

Özel Sporcu Ebru Acer Avrupa Şampiyonu🥇

İngiltere- Sheffield 2023 Para Masa Tenisi Avrupa Şampiyonası Klas 11 finalinde mücadele eden özel sporcumuz Ebru Acer, Fransız rakibi Lea Ferney’i 3-0 mağlup ederek altın madalyanın sahibi olarak Avrupa Şampiyonu oldu👏
Tebrikler Ebru🇹🇷

Ebru Acer, İngiltere’nin Sheffield kentinde düzenlenen Avrupa Şampiyonasında gruplarda; Çek Cumhuriyetli rakibi MACUROVA Denisa’yı 3-1, Polonyalı rakibi LYSIAK Krystyna Maria 3-0, Polonyalı rakibi NOWACKA Dorota 3-0 yenerek grup aşamalarını tamamladı.

Yarı final maçında Ukraynalı rakibi KOSMINA Natalya’yı 3-1 lik skor ile geçerek finale yükseldi. Finalde Fransız FERNEY Lea ile karşılaşan Acer maçı 3-0 alarak Avrupa Şampiyonu oldu.

Ebru Acer ” Madalya’yı sayın Cumhur Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a armağan ediyorum. Beni destekleyen herkese çok teşekkür ederim.” dedi.

Federasyon Başkanı Birol Aydın “ Ebru Acer Fransa’da Virtüs Global Oyunlarda birinci olarak 2024 Paris Paralimpik Oyunları biletini kazanmıştı. Tayland’da  Şampiyon  unvanını korudu. Bugün burada ITTF PTT Büyükler Avrupa Şampiyonu olarak adını tarihe yazdırdı. Başarılarından dolayı Özel Sporcumuz Ebru Acer’i, Antrenörleri Bülent Baran ve Sevinç Sert Lahna’yı tebrik ediyorum. Hedefimiz 2024 Paris Paralimpik Oyunlarında Ülkemizi başarıyla temsil etmek ve Paralimpik Oyunlarında Altın Madalya kazanarak bir ilki başarmak ’dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu