Genel

Başkan Birol Aydın” Trisome Oyunlarına Hazırız”!

 

Antalya’nın 19-26 Mart tarihlerinde ev sahipliği yapacağı 2. Dünya Down Sendromlular Spor Oyunları (Trisome Oyunları) öncesi basın toplantısı düzenlendi.

Birol Aydın, çok önemli bir şampiyonanın duyurulması için bir araya geldiklerini belirterek, “Her özel çocuğun yapabileceği bir spor var’ sloganıyla yıllardır bu çocuklara spor yaptırıyoruz. Bugünse 8 dalda spor yapan çocuklarımız, Türkiye’nin 81 ilinden seçilerek milli takıma girdi. Evlere kapatılan, yok sayılan çocukların imkan verildiği takdirde neler başarabildiğini ve sporla engelleri aşabildiğini, 19-26 Mart tarihlerinde Antalya’da tüm dünyaya haykıracağız.” dedi.

Türkiye Milli Takımı’nın 33 ülkeden, 786 down sendromlu sporcunun katılacağı organizasyonda, 86 sporcu ve 50 antrenörle yer alacağı bilgisini veren Aydın, “Tüm antrenör arkadaşlarım, gönüllülük esasına göre bu çocukları yetiştirip kimisini judocu, kimisini masa tenisçi, kimisini atlet yapması sayesinde bu milli takım oluştu. Çok iddialı hazırlandık. Türk milletini çok iyi temsil edecek bu kardeşlerimiz. İnşallah Antalya’da en fazla madalya alarak Türk bayrağını göklere çekeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Aydın, down sendromlu bireylerin dünyanın en mutlu, en günahsız insanları olduğunu vurgulayarak, “Down sendromlular yapıları gereği hangi ülkeden, milletten, dinden olursa olsun onların bir kardeşliği var. Dünya kardeşi olan bu çocukları aslında bir araya getireceğiz. Onları Antalya’da hep beraber misafir edeceğiz.” diye konuştu.

Başkan Birol Aydın’dan Teşekkür!

2024 Trsiome Oyunlarına ve Özel Sporcularımıza her zaman destek veren Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a , Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr.Osman Aşkın Bak’a, Aile Bakanımız Sayın Mahinur Özdemir Göktaş’a, GSB Bakan Yardımcımız Sayın Hamza Yerlikaya’ya , Aile Bakan Yardımcımız Sayın Sevim Sadak Madak’a ve bizlere maddi ve manevi destek veren tüm kurum kuruluşlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum’dedi.

Programın devamında söz verilen özel sporcular ise oyunlara çok iyi hazırlandıklarını, şampiyonayı madalyalar ve rekorlarla tamamlamak istediklerini söyledi.

Sporcular, antrenörler ve TÖSSFED yetkilileri, basın toplantısının ardından aile fotoğrafı çektirdi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu