Genel

2024 Trisome Games Açılışı Antalya’da Yapıldı !

  1. Down Sendromlular Dünya Spor Oyunları (Trisome Oyunları) muhteşem bir açılış töreni ile Antalya’da başladı.

Açılışa, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu (TÖSSFED) Başkanımız Birol Aydın ev sahipliğinde Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Uluslararası Down Sendromlular Spor Federasyonu Başkanı (SUDS) Marco Borzacchini, Azerbaycan milletvekilleri Jale Ahmedova ve Vugar İskenderov, Antalya Valisi Hulisi Şahin kamu ve spor temsilcileri katılım gösterdi.

Amerika Birleşik Devletleri, Rusya, Japonya, İngiltere, Fransa, İtalya, İspanya, Portekiz, Çekya, Azerbaycan, Macaristan, Hırvatistan, İrlanda, Arnavutluk, Arjantin, Avusturalya, Brezilya, Bulgaristan, Yeni Zelanda, Norveç, Polonya, Güney Afrika, Venezuela’nın da aralarında bulunduğu 33 ülke sporcuları, törende ülke bayraklarıyla geçiş yaptı.

Törende down sendromlu sporculardan oluşan bir grup sema gösterisi gerçekleştirdi. Tören sonunda down sendromlu sporculardan oluşan dünya karması futsal maçının başlama vuruşunu, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş yaptı.

Atletizm, basketbol, cimnastik, futsal, judo, masa tenisi, tenis ve yüzme branşlarının yer aldığı 2024 Trisome Games’te ülkemizi 86 sporcu ve 54 antrenör temsil edecek.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, özel sporcuların olimpiyatları niteliğindeki 2. Down Sendromlular Dünya Spor Oyunları’nın organizesiyle Türkiye’nin bir kez daha uluslararası spor faaliyetlerinde geldiği başarılı noktayı ispatladığını söyledi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, açılış konuşmasında “Türkiye olarak dünyanın en özel insanlarının bir araya gelmesine vesile olan önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

“Türkiye’ye Başka Bir Bereket Huzur Geldi”

TÖSSFED Başkanımız Birol Aydın ise “Dünyanın günahsız bebekleri Türkiye’ye, Antalya’ya hoş geldiniz. Şeref verdiniz. Yıllar önce evlere kapatılan, yok sayılan, ‘bu çocuklardan hiçbir şey olmaz’ denilen çocuklar, son yıllarda Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kucaklamasıyla bugün dünyadaki çocuklara ev sahipliği yapıyor. Bugün bu şampiyonaya 33 ülkeden binlerce sporcu ve ailesi ülkemize, milletimize güvenerek Türkiye’ye geldi. Bugün Türkiye’ye başka bir bereket, huzur gelmiştir.” diye konuştu.

“Down sendromluların bu dünyaya günahsız gelip, günahsız göçerler. Sayın bakanlarım sizin verdiğiniz destekle, güçle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ön açmasıyla bugün 33 ülkeye ev sahipliği yapıyorsak, 33 ülke bize inanarak buraya gelmişse bu Türkiye’nin nerelere geldiğini gösterir. Sizlere şükranlarımı sunuyorum. Bütün özel çocuklar ve aileleri olarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a dualarımızı, sevgilerimizi gönderiyorum. Şampiyonanın başarılı geçmesini diliyorum

Desteklerinden ve himayelerinden dolayı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’na, katılımlarında dolayı Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Osman Aşkın Bak’a, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş’a, Uluslararası Down Sendromlular Spor Federasyonu Başkanı (SUDS) Marco Borzacchini’ye, Azerbaycan milletvekillerimiz Jale Ahmedova ve Vugar İskenderov’a, Antalya Valisi Hulisi Şahin’ne ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. “

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu