Genel

AVRUPA GENEL KURULU TÜRKİYE’NİN İZİNDE

INAS Avrupa Genel Kurulu Fransa’nın Paris şehrinde düzenlemiş olduğu Genel Kurul toplantısında almış olduğu karar ile 4 yıl önce Federasyonumuz tarafından faaliyete getirilen kararı gündemine aldı.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu 4 yıl önce faaliyete koyduğu Metal ve Otizim li sporcular kendi kategorisinde yarışma önergesi INAS Yönetimi tarafından’da olumlu bulunarak gündeminde yerini aldı.

image

OTİZİMLİ SPORCULARIMIZIN HAKKINI İNAS VE PARALİMPİK OYUNLARDA KABUL ETTİRENE KADAR MÜCADELEMİZ SÜRECEK

Yapılan toplantıyı değerlendiren Başkan Birol AYDIN;

4 yıl önce Federasyonumuz yönetimine geldiğimizde bir ilki gerçekleştirerek Metal Otizimli ve Down Sendromlu Sporcularımızın kendi kategorilerinde yarışmasının daha uygun ve adil bir sistem olacağını düşünerek bu uygulamayı hayata geçirmiştik, şimdi ise amacımız bu uygulamayı İNAS ve PARALİMPİK’te hayata geçirmek, dedi.

Başkan Birol AYDIN sözlerine ; “Bu sistem ile sadece Ülkemiz Sporcularımız değil diğer ülke sporcularıda adil bir şekilde yarışmalarına katılacak ve yarışacaktır, Otizimli Sporcularımızın İNAS ve PARALİMPİK oyunlarında daha adil bir sistem ile mücadele etmesi taraftarıyız ve bu mücadelemiz kararlı bir şekilde sürecektir dedi”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu