Genel

BOĞAZİÇİ KITALARARASI YÜZME YARIŞI GERÇEKLEŞTİ.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından organize edilen Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı gerçekleştirildi.
Dünya Açık Su Yüzme Birliği (WOWSA) tarafından “Dünyanın en iyi açık su yüzme organizasyonu” seçilen, Asya’dan Avrupa’ya yapılan tek yüzme yarışı, bu yıl 33. kez düzenlendi.
MİLLİ SPORCUMUZU ALİ ŞİROĞLU’DAN 2.LİK
Anadolu Yakası’nda Kanlıca İskelesi’nden başlayan yarışın startını Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İstanbul Vali Yardımcısı Niyazi Erten, TMOK Başkanı Uğur Erdener, Uluslararası Yüzme Federasyonu (FINA) Başkanı Husain Al Musallam ile protokol üyeleri verdi.
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını önlemleri kapsamında seyircisiz yapılan yarışta, Özel Sporcularımızdan Ali Şiroğlu, Veysi Turan, Ufuk Muammer Özkan, Cenk Keçoğlu, Tuna Tunca, Fatih Selim Başpınar 6,5 kilometrelik kıtalararası yarışmayı tamamladı. Yapılan yarışta Milli Sporcumuz Ali Şiroğlu 2.lik elde etti.
Yarış sonrası dereceye giren sporculara ödüllerini Gençlik ve Spor Bakanımız Dr.Mehmet Muharrem Kasapoğlu, TMOK Başkanı Erdener ile FINA Başkanı El Musallam verdi.
BAŞKAN BİROL AYDIN SPORCU VE ANTRENÖRLERİMİZİ KUTLUYORUM
33.düzenlenen Samsung Boğaziçi Kıtalararası müsabakaları sonrası açıklama yapan Federasyon Başkanımız Birol Aydın “Dünyanın en iyi açık su yüzme organizasyonu” seçilen, Asya’dan Avrupa’ya yapılan tek yüzme yarışında Özel Sporcularımızın göstermiş olduğu başarıdan dolayı her birini canı gönülden kutluyorum.
Özel Sporcularımızın başarısına emek veren ve yapılan Organizasyonun başından sonuna kadar başarılı bir şekilde tamamlanmasını sağlayan Asbaşkanlarımız Osman Akdemir, Ensar Kurt Milli Takım Antrenörlerimiz Cenk Utkuoğlu , Çetin Koçak , Kerem Çevik’e ve Özel Sporcularımızın refakat eden Antrenörlerine, Anne ve Babalarına teşekkür ediyorum” dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu