Genel

2016 ELMİS ULUSLARARASI ÖZEL EĞİTİM KONGRESİ KONYA EREĞLİ’DE GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

ELMİS 2016 ULUSLAR ARASI ÖZEL EĞİTİM KONGRESİ 6 ÜLKEDEN 350 AKADEMİSYEN KATILIMIYLA KONYA EREĞLİ’DE GERÇEKLEŞTİRİLİLİYOR

            Elmis 2016 Uluslararası Özel Eğitim Kongresi 12 – 15 Mayıs 2016 tarihleri arasında Necmettin Erbakan Üniversitesi, Konya Ereğli Belediyesi, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu ve Ereğli Kazım Demirel Sevgi Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Gençlik ve Spor Kulübü ortaklığı ile Konya Ereğli’de gerçekleştirilecek.

            Ereğli Belediye Başkanı Özkan ÖZGÜVEN’in ev sahipliğinde Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol AYDIN’ın destekleriyle gerçekleştirilecek kongre, Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hakan SARI  genel koordinatörlüğünde Özel Eğitim Bölümü öğretim görevlilerinin çalışmalarıyla hazırlandı.

Kongrenin gerçekleştirileceği Kültür Merkezi Kazım Demirel Sevgi Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Gençlik ve Spor Kulübü ve okulunda okul müdürü A. Vefa DEMİRKIRAN ve okul öğretmenleri ile Ereğli Belediyesi Kültür Müdürü Uğur AKDOĞAN ve ekibi ile hazırlanıyor.

Kongre Ereğli Belediyesi Kültür ve Spor Merkezi ile Necmettin Erbakan Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesinde 12 salonda eşzamanlı olarak Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa PEHLİVAN ve fakülte öğretim görevlilerinin çalışmalarıyla gerçekleştirilecek.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümünden 32 öğrenci kongre süresince gönüllü olarak çalışmalara katkı sağlayacak.

Öğretmen Yetiştirme, Özel Eğitimde Mesleki Eğitim ve İstihdam, Sanat ve Spor ana temaları ile gerçekleştirilecek kongre öncesi Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce Özel Eğitim Okulları öğrencilerinin el işi ürünleri sergilenecek, Ereğli Kazım Demirel Sevgi Özel Eğitim iş Uygulama Okulu ritm grubu performans sergileyecek.

Kongreye, Konya İl Milli Eğirim Müdürlüğünce okullara gönderilen yazı ile il genelinde görevli özel eğitim öğretmenleri ile tüm öğretmen ve uzmanların ve engelli ebeveynlerinin yararlanması da sağlanacak.

ELMİS 2016 Uluslararası Özel Eğitim Kongresi 6 ülkeden 350 akademisyenin katılımıyla gerçekleştirilecek olup, çağrılı konuşmacılar arasında, Avusturalya Sunshine Coast Üniversitesinden Prof. Dr. Mervyn HYDE, İngiltere Northampton Üniversitesinden Prof. Dr. Philip GARNER, Almanya Köln Üniversitesinden Prof.Dr. Jens BOENISCH, Kıbrıs Lefke Europe Üniversitesinden Prof. Dr. Ayşegül ATAMAN, Ankara Üniversitesinden Prof. Dr. Gönül AKÇEMETE ’da yer alıyor.

konya_1

konya_2

konya_3

konya_4

konya_5

konya_6

konya_7

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu